Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Vi käkade grytanmed basmatiris och lite äppelchutney (se här). Den här kanongoda innehållsrika grytanmed smaker influerade av det karibiska köket lagade jag förra veckan
* Fräs smöret på medelhög värme i en järngryta* Skala rotfrukternaoch skär i stora bitar. Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version med svamp ochrotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Häll vattnet i grytanoch börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.