Värm en gryta med milda, häll i viltskaven, fräs till fin gyllenbryn färg. Lägg upp på en tallrik och tillsätt mer milda och fräs rotfrukterna, löken och svampen, till en gyllenbrun färg.
Tillsätt skaven, Milda mat & visp, fraiche och Fond. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Låt sjuda i 10-15 minuter, tills rotfrukterna har blivit mjuka.
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Vi käkade grytanmed basmatiris och lite äppelchutney (se här). Den här kanongoda innehållsrika grytanmed smaker influerade av det karibiska köket lagade jag förra veckan
Om ni är sugna på en enkel och god gryta så får ni här mitt recept på en god vardagsgryta. Till denna gryta kan du använda dig av en fläskstek, benfri kotlettad, grytbitar eller fläskkött i skivor
En riktigt höstgryta eftersom den innehåller både svampoch lingon. Denna gryta är enkelt att tillaga och enligt min mening en av de godaste maträtter som man kan göra av quornfileer
Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version medsvampochrotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Servera grytanmed jasminris och limeklyftor. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar ochsvampen får lite stekyta
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök ochsvamp
Pytt i panna med kryddig korv, rotfrukter, svamp, bacon och persilja. Det sprider sig liksom ett lugn i kroppen när jag vet att jag gjort av med alla gamla slattar som legat och skräpat i kyl, frys och skafferi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.