Viltskav gryta med rotfrukter och svamp
Milda.se
Milda.se

Viltskav gryta med rotfrukter och svamp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g viltskav (fryst)
  • 2 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g champinjoner ev kantareller
  • 2½ dl Milda Mat & Visp 26 %
  • 2 msk Knorr brynt lökfond
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • salt och svartpeppar
  • nymalen
  • Milda flytande margarin till stekning

Beskrivning

    Skala morot, palsternacka, lök och vitlök.

    Hacka löken grovt och finhacka vitlöken.

    Tärna (ca 1*1cm) palsternacka och strimla morot.

    Kvarta svampen.

    Värm en gryta med milda, häll i viltskaven, fräs till fin gyllenbryn färg. Lägg upp på en tallrik och tillsätt mer milda och fräs rotfrukterna, löken och svampen, till en gyllenbrun färg.

    Tillsätt skaven, Milda mat & visp, fraiche och Fond. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Låt sjuda i 10-15 minuter, tills rotfrukterna har blivit mjuka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.