Lammstek1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben) 4 msk olivolja Salt svartpeppar, nymalen 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas) Några kvistar timjan eller rosmarin
Pommes Boulangère1 kg mjölig potatis 80 g smör 2 gul lök några kvistar färsk timjan 1-2 vitlöksklyftor 1 l buljong
Ett recept ur boken Morberg lagar husmanskost av Per Morberg. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Rödvinssås. Börja med såsen. Skär lök och morot i mindre bitar. Fräs grönsakerna i lite smör och tillsätt sedan tomatpuré, lagerblad, färsk timjan och rödvin
1 lammstek, gärna med ben. 1Lammstek1 lammstek, gärna med ben 10 klyftor vitlök några rejäla kvistar med timjan, dragon och rosmarin salt och nymalen peppar 2 morötter 2 gula lökar 3 stjälkar blekselleri 1 skvätt vatten
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.