1,5-2 kg
blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek
1,5 kg
potatis
2-3
rödlök
2 klyftor
vitlök
400 g
små frysta ärtor
2 dl
vitt vin
färsk rosmarin, repad
olivolja
salt
svartpeppar
0,5 l
vitt vin
6 klyftor
vitlök, skivade
3-4 lagerblad,
smulade
1,5 msk
torkad rosmarin
1,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1,5-2 kg
blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olivolja och smör i en stor ugnsfast stekpanna/gryta med lock som rymmer hela maträtten
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter
Hemmagjord pizza är verkligen supergott, en riktig fredags- eller lördagsfavorit. Det här receptet är från viktväktarna men skiljer sig inte mycket från hur jag brukar göra i annat fall
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.