Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
Lamm. Putsa lammracksen från senor. Riv vitlök, hacka rosmarin och blanda med persilja. Gnid in lammköttet med blandningen runt om, lägg på ett fat och skvätt över vinägern
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
skala och finhacka lök och vitlök, rensa paprikan och finhacka den. Blanda ihop lök, vitlök och paprika med kryddorna och lammfärsen för hand eller med degkrokar
Här kommer en variant av köttfärsås som är riktigt mustig och god, pga av lammfärsen har den en helt annan karaktär än den traditionella köttfärssåsen och rödvinet ger otroligt god smak