Lammstek. Putsa bort synliga hinnor från stekens utsida. Stick hål in i steken med en liten skalkniv. Skala och dela vitlöksklyftorna och tryck in dem i hålen i steken
Rödvinssås. Börja med såsen. Skär lök och morot i mindre bitar. Fräs grönsakerna i lite smör och tillsätt sedan tomatpuré, lagerblad, färsk timjan och rödvin
Instruktioner. Börja med att göra de picklade rädisorna genom att koka upp lagen. Låt svalna. Skiva rädisorna, lägg ner i lagen och låt stå i några timmar
Lammgryta för 4-6 personer. Jag vet att många är skeptisk till lamm, det luktar konstigt, smakar blöt yllekofta men då har man inte ätit lamm då har man ätit en gammal tacka
Ingredienser Portioner. 6 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar 250 g färsk steklök 2 msk olivolja 2 pkt krossad tomat (à 500 g) 2 msk konc köttfond och vinfond 2 lagerblad 2 morötter salt nymalen svartpeppar 3 msk bladpersilja till dekoration Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olivolja och smör i en stor ugnsfast stekpanna/gryta med lock som rymmer hela maträtten
Kryddiglammgryta 2 port + matlåda. / Anki och Håkan Kryddiglammgryta 2 port + matlåda. Ja det gick ju undan med matlagningen här i Mårtenssons kök i måndags när vi bjöd på en fiskgryta a'la expressmatlagning och det verkade vara ett recept som uppskattades av flera
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.