Blanda ner spenatenoch slå på grädden, låt koka ihop nån minut, smaka upp med salt och peppar. Plocka upp ägget med en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk
Allting ser liksom lite extra läckert ut i en sån söt liten minikastrull… Och jodå- nog har Najni några olika varianter av kokotter i sina gömmor, men märkligt nog har det inte blivit av förrän nu att jag postat ett kokottrecept på bloggen
Hacka lök och vitlök och stek den mjuk tillsammans medspenaten i kokosoljan. Den här tomat och räksoppan kan du njuta både varm, ljummen eller kall beroende på vad du föredrar
Knäck ett ägg i varje form/kokott, krydda och häll försiktigt lite grädde över varje ägg. Färsk bladspenat fick smälta ner i smörstekt schalottenlök som bottnade kokotterna som på franska heter ramequins, därefter en klick pumpapuré toppat av ett ägg med lite grädde överst för att hålla ägget saftigt
Fördela den frästa spenaten på äggen innan servering. Tillsätt spenatbladenoch vänd om som hastigast. Stek på medel värme tills löken blivit svagt gyllene och mjuknat något
sötpotatis, ägg, spenatoch avokado. I ochför sig behövde jag inte ett ord för att få äta frukost till middag, men nu känns det ändå på något vis mer befogat
Häromdagen testade jag att göra cocotter förförsta gången, det visade sig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller till middag en söndagkväll då man bara är lite hungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fika vid upprepade tillfällen under dagen
Servera med valfri fyllning, jag hade stekt ägg, sallad och majonäs. Dessutom innehåller nyponskalsmjöl rejält med vitaminer (framförallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart
Servera med valfri fyllning, jag hade kokt ägg, sallad och purjolök. Blanda sedan ihop chiafrön med kokosoljan, dom torra ingredienserna och mjölken till en jämn deg i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.