Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Ugsrostad blomkålmed citron och kapris. Kombinationen blomkål, kapris och citronzest är ljuvlig. Blomkål är allra bäst i en stuvning eller rå tycker jag, men den här ugnsbakade blomkålen kommer banne mig inte långt bakom
Ugnsrostadblomkål. Dela blomkålen i små buketter och lägg i ugnsform. Färsk blomkål. Ringla över olja, ganska rikligt med olja och krydda med chili och flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.