Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela medspenat i botten och räkor på toppen
Skala och klyfta äggen. Servera med en liten extra klick kaviar och en citronklyfta. Ibland är det svårt att hinna med att blogga lite recept men äntligen blev det lite tid till att skriva lite om dagens rätt
Mycket av smaken kommer från mjuk ost (ja, särskrivet ska det vara - inte mjukost) som läggs i botten tillsammans med fräst babyspenat innan omelettsmeten hälls över
E-postFacebookTwitterTumblrSkriv utGoogleGillaGilla Laddar. Saftigt ugnsbakad lax tillagad i aluminiumfolie tillsammans med potatis, kokta ägg, sill, melon och gräslökssås
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats. Knäck varje ägg i en skål och skeda först över gulan, och sedan så mycket vita att det fyller avokadohålet
Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Den ugnsbakade färsen var saftig, och hade fin konsistens. Originalreceptet på den här ugnsbakade linsfärsen hittade jag på bloggen 'easy cheesy vegetarian' (se här)
Lägg falukorven i en ugnssäker form. Smaka av med salt och peppar och blanda om. Men självklart går det bra att dryga ut portionantalet med basmat såsom pasta, ris eller potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.