Lägg allt i en mixer, blanda ordentligt och häll röran över de avsköljda vitabönorna. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade storavitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Jag har fortfarande inte hittat torkade storavitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönoroch linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Lägg på ett lock och låt grytan koka upp. Grovhacka den urkramade spenaten och rör ner den samt bönorna i grytan (häll av konserverade bönoroch skölj dem gärna under rinnande kallt vatten innan de används)
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vitabönor, vitlök och raspat citronskal
Här skulle jag gärna vilja ta upp en diskussion om skillnaden mellan dessa stora goda vitabönor (Phaseolus vulgaris) och det goda limabönorna (Phaseolus lunatus), även kallade smörbönor
Häll ostsåsen över broccolin, bönoroch bacon. Fördela bönorna jämnt över broccolin. Viljar är galen i broccoli och fullkomligt mosar i sig den, det måste vara ett gott betyg
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Ställ sedan in hela pannan i ugnen tills äggvitan precis stannat. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Lägg spenatröran i kokottformen och knäck i två ägg. Allting ser liksom lite extra läckert ut i en sån söt liten minikastrull… Och jodå- nog har Najni några olika varianter av kokotter i sina gömmor, men märkligt nog har det inte blivit av förrän nu att jag postat ett kokottrecept på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.