Koreanskt. Men jag gör min Mak Kimchi som jag vill ha den rent smakmässigt. Och som allt heligt så finns det ju regler till höger och vänster, måsten och förbjudna saker
Kimchi, den syrade kålen från Korea, är ett väldigt gott tillbehörtill många olika rätter. Här är ett enkelt och bra recept som du definitivt måste testa
Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Den blev väldigt het, men ju längre den fick stå tillsigi kylen, desto mer balanserad blev hettan och tillmiddagen var den mildare, så låt den gärna stå ett halvt eller helt dygn innan den äts
Det som ger pannkakorna den goda smaken är kimchin som man hackar ner i smeten och sesamoljan. Här kommer ett recept på jättegoda koreanska pannkakor som jag alltid äter som förrätt på minfavoritrestaurangArirang
Jag har på senare tidexperimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionellkoreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Därefter är kimchin redo att ätas. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn). Packa i en glasburk eller kruka med lock, tryck ner ordentligt så att vätskan står över grönsakerna
KimchiFriedRice är ett bra sätt att ta vara på överblivetris, men det ska helst vara ris av den japanska eller koreanska sorten, Om du har överblivetlångkornigtris rekommenderar jag att du gör en Nasi Goreng i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.