Kimchi är Koreas signatursidorätt. Stark, krispig, syrlig och intensiv. Ingr. 1 stort salladskålshuvud skuret i ca 4 cm bitar, 2 msk salt, 1,5 dl vatten, 2 msk rismjöl, 1 msk strösocker, 1 cm skalad och riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, ½ riven liten gul lök, ½ dl fisksås, 10 skalade och finhackade räkor, 1 dl gochujaru (koreanskt chilipulver), 5 tunt skivade salladslökar, 1 morot skuren i tändsticksstavar, 10 cm rättika skuren i tändsticksstavar
Det här är Sallad Nicoise on acid. Syrligt, salt och sött. Massor med smak. Röran kan man göra i förväg, till och med någon dag innan, sen är det bara att koka potatisen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Snabb Kimchi - Mak Kimchi. Kimchi är ju en helig Koreansk rätt, asiens surkål #1. Och som allt heligt så finns det ju regler till höger och vänster, måsten och förbjudna saker