Vit Kimchi
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg salladskål
  • 1100 g päron, rivet
  • 150 g ingefära
  • 125 g vitlök
  • 120 g jodfritt havssalt
  • 11 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn)
  • 11 kg salladskål 100 g päron, rivet 50 g ingefära 25 g vitlök 20 g jodfritt havssalt 1 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn)Dela 1 kg salladskål på mitten, ta bort botten och skär 3 cm breda strimlor. Mixa vitlök, ingefära, salt, päron och 1 dl vatten till en jämn smet. Blanda kålen med smeten och massera in det under 3 min. Packa i en glasburk eller kruka med lock, tryck ner ordentligt så att vätskan står över grönsakerna. Låt det stå i rumstemperatur i 1 dygn, sedan 4-14 dagar i kylen. Pys locket ibland. Därefter är kimchin redo att ätas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.