Kimchi fried rice med edamame | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 rödlök
  • 12 klyftor vitlök
  • 1 rapsolja neutral, till stekning
  • 12 dl kimchi, gärna välsyrad
  • 14 dl koreanskt ris, kallt kokt (eller japanskt ris)
  • 1100 g frysta edamamebönor, tinade
  • 12 msk kimchispad
  • 11 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 12 tsk sesamolja
  • 12 msk rostade sesamfrön, + extra till servering
  • 12 salladslökar
  • 12 ägg
  • 10,5 rödlök 2 klyftor vitlök rapsolja neutral, till stekning 2 dl kimchi, gärna välsyrad 4 dl koreanskt ris, kallt kokt (eller japanskt ris) 100 g frysta edamamebönor, tinade 2 msk kimchispad 1 msk koreansk soja (eller japansk soja) 2 tsk sesamolja 2 msk rostade sesamfrön, + extra till servering 2 salladslökar 2 ägg rapsolja neutral, till stekningSkala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek rödlök och vitlök på hög värme i en panna med olja i 1 minut. Grovhacka kimchin, lägg den i pannan och låt steka med löken i några minuter. Tillsätt sedan ris, edamame, kimchispad, soja, sesamolja och sesamfrön och låt steka under omrörning. Smaka av med soja och sesamolja. Skär salladslöken fint och strössla ovanpå. Stek äggen på ena sidan, gärna på hög värme för att sedan sänka värmen när äggen fått en frasig yta. Servera genast med det nystekta kimchiriset. Strössla gärna på mer sesamfrön och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.