10,5 rödlök
2 klyftor vitlök rapsolja neutral, till stekning 2 dl kimchi, gärna välsyrad 4 dl koreanskt ris, kallt kokt (eller japanskt ris) 100 g frysta edamamebönor, tinade 2 msk kimchispad 1 msk koreansk soja (eller japansk soja) 2 tsk sesamolja 2 msk rostade sesamfrön, + extra till servering 2 salladslökar 2 ägg rapsolja neutral, till stekningSkala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek rödlök och vitlök på hög värme i en panna med olja i 1 minut. Grovhacka kimchin, lägg den i pannan och låt steka med löken i några minuter. Tillsätt sedan ris, edamame, kimchispad, soja, sesamolja och sesamfrön och låt steka under omrörning. Smaka av med soja och sesamolja. Skär salladslöken fint och strössla ovanpå. Stek äggen på ena sidan, gärna på hög värme för att sedan sänka värmen när äggen fått en frasig yta. Servera genast med det nystekta kimchiriset. Strössla gärna på mer sesamfrön och njut!
Recept på Nasi Goreng finns här på bloggen. KimchiFriedRice är ett bra sätt att ta vara på överblivet ris, men det ska helst vara ris av den japanska eller koreanska sorten, Om du har överblivet långkornigt ris rekommenderar jag att du gör en Nasi Goreng i stället
Morotskaka med kombuchacashewfrosting. Varning – kaka med grymt god och alldeles för mycket frosting. Smaka gärna av med mer kryddor om du vill ha lite skarpare smak
Du har nu din egna Big Mac-sås till en somrig picknick med hamburgare. Nu släpper McDonald’s sitt recept på deras mytomspunna Big Mac-sås – som jag ska få provlaga
Recept. Friedrice. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, morötter och kycklingstrimlor på medelhög värme så att de får färg och kycklingen blir helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.