Hälleflundramed kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Skär lagom stora bitar av hälleflundran, salta och värm sedan två pannor på ganska hög värme till dessa
Hacka löken och blanda den med creame fraiche, grädde, vin och senap. salt och peppar. Kvällens middag bestod av en riktigt god hälleflundra i krämig god sås
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Syrlig tomatrisottomed salvia, bondbönor och flagad mandel. Krispig salvia och mandel känns lagom lyxigt ihop med en lätt tomatbuljong, citron och fasta bondbönor (som en korsning mellan ärtor och edamame
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.