Jag tycker om paj, och det är väldigt lämpligt att ha i matlådan med sig till jobbet. Jag är en riktigt "matlådeperson", jag kan utan problem på mina två händer räkna antalet gånger jag äter lunch ute varje år
400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Kimchi är Koreas signatursidorätt. Stark, krispig, syrlig och intensiv. Ingr. 1 stort salladskålshuvud skuret i ca 4 cm bitar, 2 msk salt, 1,5 dl vatten, 2 msk rismjöl, 1 msk strösocker, 1 cm skalad och riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, ½ riven liten gul lök, ½ dl fisksås, 10 skalade och finhackade räkor, 1 dl gochujaru (koreanskt chilipulver), 5 tunt skivade salladslökar, 1 morot skuren i tändsticksstavar, 10 cm rättika skuren i tändsticksstavar
Laxsoppa på 15 minuter. Nu när det är varmare ute så kanske man inte tycker att det är jätteroligt att spendera mycket tid vid en varm spis men vill ändå äta varm mat och då är den här soppan ett bra alternativ eftersom det bara tar 15 minuter att laga den