Kimchi, Koreas vanligaste sidorätt står det på Wikipedia. Kimchi. Nu är kimchin klar att ätas. Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet
Min fina granne Carin hade bakat Mandelmanns toscakaka och Olof kom över med en stor bit till oss. SPeciellt roligt när man varit hos Mandelmanns på besök, fått se hur det ser ut där och till och med träffat dem för en pratstund
Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg salladskål 3/4 dl salt 2 msk chilipeppar (torkat pulver) 1 1/2 msk asiatisk fisksås 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk riven ingefära 2 dl finhackad purjolök 2 tsk strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Mandelmanns gör debut som Sommarpratare. Mandelmanns 5 älsklingstomater 1. Älskar tomater. Marie och Gustav Mandelmann använder massor av tomater i sin matlagning
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.