1 vattenAnsa
och strimla kålen grovt. Lägg i en bunke tillsammans med 3 dl vatten och cirka 1,5 msk salt. Låt stå i rumstemperatur i minst 10 minuter. Blanda ingredienserna till marinaden: chiliflingor, socker, fisksås, vitlök, ingefära, mycket fint skuren salladslök och morot. Skölj kålen riktigt väl och låt rinna av i ett durkslag. Blanda vitkålen och marinaden i en bunke och knåda riktigt, riktigt hårt. Använd gärna handskar då det är riktigt starkt. Lägg över kimchin i en tättslutande plastpåse, pressa ur all luft och låt marinera i minst 30 minuter i rumstemperatur. Servera sedan som en krispig, het kålsallad.
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
Lägg kimchin på burk. Om processen har kommit igång kommer det att synas på små bubblor i din kimchi och på att det hörs ett ”pop” när du öppnar locket
Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Har du testat att syra surkål någon gång. Att göra hemgjord surkål är superenkelt. Om man vill förbättra sin tarmflora så ska man äta fermenterad mat för att tillföra probiotika till kroppen
rödkål. 1äppelcidervinäger. 1strösocker. 1ingefära, färsk och riven. 1salt. 1äpplen, t ex Aroma. 1valnötter1. Strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel
1. Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. 2. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
Äkta kimchi ska syras upp till två veckor. 5 dl kimchipaste. Skär salladskålen i grova bit-ar. Värm upp tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.