Kimchi express
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kinakål eller vitkål
  • 11,5 msk heta chiliflingor
  • 11 msk chilipulver
  • 11 msk socker
  • 11,5 msk fisksås
  • 11,5 msk vitlök, riven
  • 11 msk ingefära, färskriven
  • 12 salladslökar
  • 10,5 morot, fint strimlad
  • 1 salt
  • 1 vattenAnsa och strimla kålen grovt. Lägg i en bunke tillsammans med 3 dl vatten och cirka 1,5 msk salt. Låt stå i rumstemperatur i minst 10 minuter. Blanda ingredienserna till marinaden: chiliflingor, socker, fisksås, vitlök, ingefära, mycket fint skuren salladslök och morot. Skölj kålen riktigt väl och låt rinna av i ett durkslag. Blanda vitkålen och marinaden i en bunke och knåda riktigt, riktigt hårt. Använd gärna handskar då det är riktigt starkt. Lägg över kimchin i en tättslutande plastpåse, pressa ur all luft och låt marinera i minst 30 minuter i rumstemperatur. Servera sedan som en krispig, het kålsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.