Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. När jag kokar bulgur låter jag lite grönsaksfond och en pressad vitlöksklyfta koka med i vattnet, det ger supergod smak
Blanda med olivolja, citronsaft, salt, peppar, mynta och hackade tomater och salladslökar. Tillsätt färs, riven lök och vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver
Rör ihop olja med balsamvinäger, curry och sambal oelek. Smaka av med lite svartpeppar. Stek isterbandet och lossa fjälstret när det börjar spricka upp
Till middag idag fick vi köttfärsspettmed en couscoussallad och kall yoghurtkräm. Såsen gör du enkelt genom att blanda yoghurt med finhackad vitlök samt finstrimlat apelsinskal
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Smaka av med salt och peppar. Fräs löken och vitlöken i oljan. Denna rätten funkade bra hos min familj då barnen tyckte det var roligt att få hålla och äta grillspetten med händerna
Med mixer och rivjärn är den också ganska lätt- och snabblagad. En sallad med den nyttiga broccolin. Koka bulguren enligt förpackningens anvisningar och lägg den i en skål
Bryt osten i mindre bitar och vänd försiktigt ned den sist för att den inte ska bli så finfördelad. Forma färsen på 8 spett och grilla 5 minuter runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.