Smaka av med en nypa salt. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Pensla med uppvispat ägg. 15 och hunnit med massor på morgonen. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter
Blanda med mascarpone. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem
Här hemma har vi lyxat till det med nybakat bröd till frukost. Bröden gå utmärkt att frysa och det är perfekt att ta med till jobbet och överraska med lite frukost
Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakade äpplenmed kanel och socker till fikat
Hyvla smör med osthyvel och täck äpplena så blir det en tunn jämn fördelning av smöret. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills såsen börjar tjockna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.