Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. När jag kokar bulgur låter jag lite grönsaksfond och en pressad vitlöksklyfta koka med i vattnet, det ger supergod smak
Toppa med mozzarella och pinjenötter. Foto Kirsi Koste Rödbetor och mozzarellaEn ljuvlig rätt som passar gott till sommarens grillning eller på buffébordet
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. En är Jamie Oliver som du säkert märkt, en annan Anna Bergenström - och så har vi Yotam Ottolenghi
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.