1 Tillbehör:Stek
isterbandet och lossa fjälstret när det börjar spricka upp. Skrapa ur innanmätet och stek det ytterligare någon minut. Låt svalna. Rör ihop ägg och ströbröd med salt, svartpeppar och låt det svälla i 10 minuter. Blanda i nötfärs och isterbandsfärsen. Blöt händerna, forma färsen till 8 korvar och trä upp dem på spett. Använder du spett av trä, blötlägg dem först i 10 minuter.Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Strimla de soltorkade tomaterna. Skär ett snitt rakt in i rödlökshalvan och skiva den till kvartsskivor. Skölj de svarta bönorna och tärna avokadon. Blanda allt i en skål. Rör ihop olja med balsamvinäger, curry och sambal oelek. Ringla över salladen och blanda allt. Salta och peppra.Smula fetaosten och rör ihop med crème fraiche. Smaka av med lite svartpeppar. Ställ såsen svalt tills den ska serveras.Grilla spetten tills de fått fin yta. Servera med den matiga salladen, fetaostsås och ajvar. Tips! Blanda gärna ajvarn med lite sambal oelek för att få in lite hetta.
Var noga med att pensla på ny marinad vid varje vändningstillfälle på grillen. Detta eftersom kycklingen är mer porös och tar till sig marinaden bättre vid grilltillfället än köttet
Grillad, snabbgravad lax, med grillad endive och en matigsallad. Som sagt, kosten försöker jag väl åtminstone hålla hyfsat, och då blir det ju ganska mycket grillat i kombination med någon sallad
Pensla köttet med smör-&rapsolja, salta och peppra. Koka upp vatten och buljongtärning. Fräs grönsakerna i smör&rapsolja och rör ner tillsammans med örter i couscousen
Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matigoch mättande. För mig började det med att jag ville göra en salladmed tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.