4 2 morötter 390 g krossade tomater basilika 390 g krossade tomater vitlök 1 dl torra rödalinser 4 port spaghetti Att ha hemma 2 msk olivolja 2 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Har du inte färdigkoka linser och bovete börjar du med att sätta på dem. Med en tomatsås smaksatt med örter och vitlök, ett pocherat ägg och chèvre får du ett härligt mustigt mellanting av en risotto och en pytt, full av sydfransk-italienska smaker
Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Raw tomatsåsmed vitlök och basilika. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.