Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Varva medjordgubbsglassen i glas och ät genast. Jordgubbsglass. Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. släng på en tetra kikärtor eller linser för extra protte, gå loss med chilin om du gillar starkt och toppa med pinjenötter om du vill ha maximerad lyx
Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies med lakrits. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Smaka av med salt och peppar. Sista lagret med lasagneplattor. Skölj och strimla purjolöken. se hittade jag ett recept på Grön lasagne som jag modifierade lite så att det blev veganskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.