Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Fyllig och smakrik jordnötssås, fylld med grönsaker som serveras med ris. Möjligheterna oändliga när den serveras med grönsaker, de flesta grönsaker funkar utmärkt att ha i
Jag kan lova att den här grytan värmer, men var och en får moderera kryddmängden efter egen smak tycker jag, själv älskar jag mat med sting och hetta särskilt kulna dagar
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Rör ihop marinaden och häll över den brynta Mifún. Bryn Mifú strimlor i en stekpanna med olja. Skiva vårlöken och tillsätt en del av den (resten serveras färskt på toppen av poké bowlen) samt färsk hackad röd chili
Nu har vi hittat en ny favorit, nämligen helveganska auberginebiffar. Vi serverade dem med klyftpotatis och en avocadoröra, och det blev succé (till ochmed dalahästen gillade det)
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
De kommer fastna, men det är bara och dela dom med en stekspade. En liten kylskåpsrensning avslöjade även att grönkålen, en liten grön chili och en lök var lite ledsen så det fick bli en god och krämig pesto
Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god. salt, svartpeppar och vitpeppar. Perfekt med ett glas rött och en vitlöksbaguett på fredagskvällen
I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Servera med valfria tillbehör, men jag rekommenderar koriander, limepicklad rödlök, ris, bröd, gräddfil (jag gillar oatly ifraiche), guacamole och sallad
Och ätas med risentas kikärtspasta – jag är smått beroende. Jag är en sån person som gärna kastar mig med – eat your rainbow – för jag tycker det är ett ypperligt sätt att se till så man får i sig sånt man kan behöva
Salt + svartpeppar. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet. Vi hade ingen direkt mat hemma och jag letade runt i skafferiet och kylskåpet och fick ihop denna gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.