Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Rör ner smörblandningen i bunken med torra ingredienser och rör samman till en jämn smet. Ta ut chokladkakan ur ugnen när den är klar och häll på tosca-smeten
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Doppas sist klubborna i vegansk mörk chokladoch pynta med strössel. Smakerna var desamma som i tårtan, chokladoch salt caramel (fast denna gången utan animaliska produkter då
Veganska kolakakor med saffran och vit choklad. Jag gjorde dem veganska genom att använda mjölkfritt margarin och vegansk vit choklad som finns att hitta i välsorterade matbutiker
Skär kakan i fyrkantiga bitar och servera dom med den varma chokladsåsen. Lägg smör ochchoklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Smält chokladen tillsammans med oljan försiktigt (exempelvis i mikron). Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Blanda alla ingredienser med varandra, förutom chokladen. Grovhacka chokladoch strö över detta. Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad
Fyll på receptet med smaker som du gillar – exempelvis chili och vitlök. Den här pastan är fullproppad av gul citron och jag förestället mig därför att en tugga av den är som att käka solsken – åtminstone så nära det går att komma
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.