Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Ringla lite lättuppvispad kokosgrädde (som jag får genom att köpa Ekologisk Kokosmjölkmed Guarnkärnmjöl från Santa Maria se LÄNK HÄR) över soppan och toppa med rostade pumpa- och solrosfrön
Servera med färsk koriander samt en skvätt ljus soja och sweet chili sås. Halvera i så fall mängden nudlar, eller blanda ut med ytterligare grönsaker ifall du lyckats få rester över från salladen
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Vegansk lyxpasta. släng på en tetra kikärtor eller linser för extra protte, gå loss med chilin om du gillar starkt och toppa med pinjenötter om du vill ha maximerad lyx
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Värm en stekpanna med lite olja och fräs löken lite, pressa ner vitlöken och tillsätt svampen. Jag försöker fortsätta med rutinerna trots att vi har semester, inte alltid så lätt, men sen så vet jag också att det är svårare att komma tillbaka till rutinerna om man har varit ifrån dom ett tag
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph ochmed lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag med renskav på tallriken
Häll i currypastanoch låt steka med en stund. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Under tiden steker du blomkålen i mindre bukter i en panna med olja
Har du inte en "Kerala Curry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
Detta i kombination med att ena blogghalvan har varit nästan ohanterligt sugen på koriander och lime i flera veckor, gjorde att det fick bli en variant på curry till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.