Mustig vegansk chiligryta med glutenfritt pitabröd och raw sour cream
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 eller
  • 4-6 port
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 stor gul lök eller 2 små 3 klyftor vitlök
  • 1 paprika 1 röd chilifrukt eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 stor morot
  • 0,5-1 sötpotatis (ca 200 g)
  • 2 palsternackor 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk rökt paprika eller 1 tsk vanlig
  • 1 msk torkad oregano (kan uteslutas)
  • 2 lagerblad 800 g krossad tomat
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 burkar bönor eller kikärtor, jag använde 1 burk kikärtor och 1 burk svarta bönor
  • 1 liten burk majskorn (150 g)
  • saften av 0,5 lime + 1 lime i klyftor till serveringen
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2,5 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda minst 8 timmar)
  • 1,5-2 dl vatten
  • 1-2 msk limesaft
  • 1 tsk naturjäst (b-jäst) kan uteslutas

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.