Vegetarisk och vegansk studentbuffé – medelhav
Vegokäk
Vegokäk
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 12 studentpresenter till vegetarianen
  • 1 dl polenta +
  • 3,5 dl vatten
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkade örter, exempelvis timjan och rosmarin
  • 10-15 medelstora skogschampinjoner
  • 1/2 dl olivolja + 1-2 msk till stekning
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk sirap eller socker
  • 1 tsk torkad oregano
  • chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
  • salt och färskmalen svartpeppar
  • 1 stor rödlök
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk råsocker/rörsocker
  • 8-12 bufféportioner
  • 600 g vegoprotein, exempelvis oumph
  • 1 citron, saften + skalet
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor 2 msk torkad oregano
  • 2 msk soja
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk paprikakrydda eller smoked paprika
  • färskmalen svartpeppar
  • räcker till 15-20 bufféportioner
  • 1 l färdig gazpacho
  • färska örter att dekorera med
  • 1 påse färdiga krutonger
  • 1 gurka
  • Räcker till ungefär ½ påse crostini.
  • ½ burk kalamataoliver
  • 7 stora gröna oliver
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1/3 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • Räcker till ungefär ½ påse crostini.
  • 250 g smakrika tomater, exempelvis babyplommon
  • ½ kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar och en nypa socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.