Desserter

Desserter

Vaniljfluff med bär och choklad

Vaniljfluff med bär och choklad

2 dl grädde. 175 g Philadelphiaost. 0,7 dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. åkerbär, rårörda. hallon, eller jordgubbar
Björnbär med havresmul

Björnbär med havresmul

Björnbär med havresmul, en enkel och spröd efterrätt. där du varvar havresmul med vaniljkvarg och björnbär i
Mandelgratinerade persikor

Mandelgratinerade persikor

Klyfta persikohalvorna och fördela dem i 4 ugnsfasta portionsformar. Vispa ägg och socker riktigt pösigt
Mango med kvarg och kokostopping

Mango med kvarg och kokostopping

Ingredienser Portioner. 4 1 hel mango 2 dl kvarg (0,2 %) 2 msk lönnsirap 2 msk pumpakärnor 1/2 dl kokoschips Lägg till i inköpslistan
Fruktig dessert i glas

Fruktig dessert i glas

Vispa grädden och blanda ner kvarg. Smula havreflarnen grovt. Skala kiwifrukterna och skär dem i klyftor
Hjortronsviss, smarrig dessert!

Hjortronsviss, smarrig dessert!

Hjortronsviss. Skulle fixa en dessert som passade både maken och de små. Marängsviss är ju givetvis en favorit, men ändå kanske inte något som är makens favorit
Crème brûlée med bär

Crème brûlée med bär

3 äggulor. 150 g strösocker. 11 vaniljstång. 11 dl röd mjölk. 12,5 dl grädde. 1råsocker, till avbränning
Körsbär, ostkaka och kamomill

Körsbär, ostkaka och kamomill

Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
Ostkaka med äpple och kavring

Ostkaka med äpple och kavring

Ostkaka med äpple och kavring. Igår var det dags för årets sista fredagsfest på Solhaga – sist ut var Tilda som dessutom fyllde år
Affogato med hjemmelaget vaniljeis

Affogato med hjemmelaget vaniljeis

Langt fremskreden avhengighet av hjemmelaget is fikk meg til å kjøpe ismaskin til Kenwoodmaskinen vi har hjemme
Glace au four

Glace au four

Mandelbotten. 1. Kavla ut mandelmassan till ca 3 mm tjocklek. Skär eller tryck ut i 65 mm runda ringar eller en storlek som kan passa som botten till dina portionsformar (dvs som har samma mått som överkanten på skålen)
Glace au four

Glace au four

Mmm vad gott det här smakade. Glace au four betyder glass i ugn på franska språket och var mycket populärt på 70 och 80 talet
Krämig chokladbakelse på mandelbotten

Krämig chokladbakelse på mandelbotten

Den här efterrätten gjorde jag till efterrätt igår och den blev helt gudomligt god. Alldeles perfekt chokladig med en bra konsistens och mango till det
Parfait med knäck och salt kolasås

Parfait med knäck och salt kolasås

Glass är väl kanske inte det första man tänker sig mitt i vintern. Men efter grillat med lite starka såser är det minsann inte så dumt
Nutella.

Nutella.

Nutella. Äntligen har jag testat att göra hemmagjord Nutella. Idag, 11 november är det chokladens dag. Rosta 150 gram hasselnötter (en påse från Änglamark) på 200 grader i 15-20 minuter

Semlor

Recept från Bakglädje till vardags och fest. Fotograf Micke Eriksson.  . Tanken idag var att presentera ett helt nytt semmelrecept (jag har ett i huvudet som har gått och gnagit ett tag)

Lyxpannkaka med chokladkräm och bär

Blanda mjöl, 1msk socker och en nypa salt. Tillsätt Philadelphia Classic Naturell, äggen och mineralvattnet och blanda med elvisp till en slät smet
Dagens recept: Äppelpannkaka med hallongrädde

Dagens recept: Äppelpannkaka med hallongrädde

DAGENS RECEPT 15-05-16. ÄPPELPANNKAKA MED HALLONGRÄDDE. Somrigt så det räcker och blir över. Andra årstider kan du hoppa över hallonen eller ta litet rårörda lingon
Saffranspannkaka med yoghurtgrädde

Saffranspannkaka med yoghurtgrädde

1. Sätt ugnen på 220 grader. Mortla saffran och socker. Vispa grädden och blanda med gröt, honung, saffran, salt, apelsinzest och hackad