Desserter

Desserter

Julklementiner 
med mandelgrädde

Julklementiner 
med mandelgrädde


Skala klementinerna med en kniv ända in till fruktköttet så att det vita försvinner. Lägg dem i en trång skål eller burk
Zeinas ostkaka – Kunafa

Zeinas ostkaka – Kunafa

1. Börja med att koka upp sirapen. 2. Lägg alla ingredienser i en kastrull, om du ska ha i vaniljsocker lägger du i det nu
Moccaparfait

Moccaparfait

1. Vispa äggulor med siktat florsocker riktigt hårt. 2. Vispa grädden och rör i den i smeten. Tillsätt kaffet och rör om
Friterad camembert

Friterad camembert

1. Dela varje ost i 4 delar. Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet. Vispa ihop äggen och häll i en djup tallrik
Ingefärssås med citronmeliss

Ingefärssås med citronmeliss

Vispa grädden till ett fast skum. Rör i övriga ingredienser. Servera till färska jordgubbar 2 dl Arla® vispgrädde
Rövargodis

Rövargodis

Lägg i smöret eller margarinet i en kastrull och smält det. Ta sedan bort kastrullen från plattan. Häll nu i havregrynen och sockret och rör om till en smetig gegga - rövargodis
Chokladdessert

Chokladdessert

4 personer. 3 dl grädde. 150 gr mörk choklad. 10 st mint choklad bitar av något slag. Hallon. Värm hälften av grädden i en gryta
Apelsinsoppa med glass

Apelsinsoppa med glass

Apelsinsoppa med glass. 4 port. ½ dl koncentrerad apelsinjuice. 2 dl vatten. saft av 1 apelsin. 1 dl socker. 1 kanelstång
Marängnästen med kokos

Marängnästen med kokos

1. Sätt ugnen på 100 grader. Häll av och ta vara på spadet från kikärtorna. 2. Vispa upp spadet och citronsaften till skum med elvisp
Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

Ingredienser Portioner. 4 200 g färskost 2 dl gräddfil (eller lättcrème fraiche) 1/2 dl strösocker rivet skal av 1/2 citron 2 nektariner 1/2 l bär (t ex hallon, blåbär eller jordgubbar) 8 digestivekex Lägg till i inköpslistan
Toscapersikor

Toscapersikor

Låt persikorna rinna av i en sil. Lägg dem i en smord ugnsfastform med den kupiga sidan upp. Smält samman smör, socker, grädde, mjöl och mandelspån i en kastrull
Mandelkorg med glass och varma hjortron

Mandelkorg med glass och varma hjortron

Ingredienser Portioner. 12 st 100 g smör 2 msk ljus sirap 1 1/2 dl socker 1/2 dl vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Varma hjorton 1 paket frysta hjortron (à 225 g) 2 msk socker 1 stjärnanis 2 msk whisky 3/4 dl vatten Till servering vaniljglass citronmeliss Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Amerikansk sockerkaka (pound cake)

Amerikansk sockerkaka (pound cake)

1. Värm ugnen till 170 grader. 2. Rör strösocker och smör pösigt i en mixer med en vinge. Tillsätt äggen och äggulorna till smeten
Melondessert med mascarpone

Melondessert med mascarpone

1. Gör bollar av melonen med hjälp av ett kuljärn. Använd gärna flera olika sorters melon. 2. Blanda bollarna med rivet skal och saft från 1 citron
Rårörd chiakompott

Rårörd chiakompott

1. Mosa bär och chiafrön med apelsin. Smaksätt efter din egen smak och ställ i kylen över natten. 2. Servera med gräddmjölk och något krispigt på toppen
Himmelsk chokladdipp

Himmelsk chokladdipp

1. Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min. 2. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna och bilda toppar
Trerätters i fina vänners lag

Trerätters i fina vänners lag

Hej. Här kommer några bilder och rader från vår lördag. En lördag som började med innebandy för båda barnen och avslutades med middag tillsammans med min kära Åsa, och dottern My