I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Så, postningarna här är lite färre – tentaplugget och skolarbetena lite flera. Så – jag tänker att jag kanske kan köpa mig lite förlåtelse och skicka ut supermycket tack – genom det här supergoda receptet på väldigt kladdig och god – nästan kolig – kladdkaka
På den tiden var jag inte så haj på det här med att anteckna vad jag gjorde när jag lagade eller bakade, så jag hade inga exakta mått på den men la upp ett ungefärligt recept ändå
Dessutom är det så vansinnigt gott att äta scones nygräddade och varma med ost och marmelad. Rör ner ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en jämn smet
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Jag gjorde ytterligare några förändringar i ursprungsreceptet, och resultatet blev alltså riktigt, riktigt goda kakor, som borde passa vilken gottegris som helst
Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Solen skiner, vårjackan känns skön i ljumma vindar och jag tänker ta en lång promenad vid havet. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Smaka av med mer kanel vidbehovoch tillsätt eventuellt mer havregryn om massan är väldigt lös. Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Jag tycker själv att de blev riktigt lyckade, och hoppas ni tycker detsamma. Jag har vid några tillfällen fått förfrågan på mailen om recept på goda, glutenfria kanelbullar
Vispa ihop det lätt med ägg, curd och grädde. Jag har gjort i den tappningen också eftersom min dotter måste undvika alla mjölkprodukter så länge hon ammar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.