dessert

dessert

Zeinas ostkaka – Kunafa

Zeinas ostkaka – Kunafa

1. Börja med att koka upp sirapen. 2. Lägg alla ingredienser i en kastrull, om du ska ha i vaniljsocker lägger du i det nu
Råkräm, kallrörd vaniljsås

Råkräm, kallrörd vaniljsås

1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tills sockret löst sig. 2. Vispa grädden ganska löst i en annan skål
Fryst choklad- och passionstårta

Fryst choklad- och passionstårta

Ingredienser Portioner. 10-12 bitar Botten 100 g hasselnötter 100 g urkärnade dadlar 1 dl riven kokos 1/2 dl kakao 1/2 dl kokosolja 1 krm salt Chokladfyllning 2 mogna avokado 100 g mörk choklad (70%) 1 dl kokosgrädde 1/2 - 1 dl agavesirap 1 krm salt Topping 2 mogna bananer 250 g fryst tärnad mango 1 dl urgröpt passionsfrukt 1 dl kokosgrädde 1/2 dl kokosolja Till garnering urgröpt passionsfrukt Lägg till i inköpslistan
KOKOSPLÄTTAR

KOKOSPLÄTTAR

RECEPT 4 PLÄTTAR. 3 st ägg. 1,5 msk kokosmjöl. 1 msk psyllium kostfiber (pulver). 0. 5 tsk steviapulver. Det går också bra att ersätta psylliumpulver med mer kokosmjöl istället
Uppdaterat recept: Ananastårta

Uppdaterat recept: Ananastårta

Tårtbotten. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter, och beströ den med kokosflingor
Fransk chokladkaka

Fransk chokladkaka

Fransk chokladkaka. 2018-03-19, 19. 58. Denna kaka, mina chokladälskande vänner, får ni inte missa. Den stora hemligheten är att göra kakan en dag i förväg och förvara den i kylskåp
Citronkrämsgratinerade bär

Citronkrämsgratinerade bär

400 g blandade bär. 1Citron (1 dl pressad juice + rivet skal av 1 citron). 12 ägg. 1125 g strösocker (1,5 dl)
Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

Ingredienser Portioner. 10 bitar 3 plattor fryst smördeg 2 1/2 dl vaniljkräm 1 dl vispad grädde 1 1/2 dl äppelmos 2 - 2 1/2 tsk rödvinbärsgelè 1 dl florsocker 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Luftiga semlor

Luftiga semlor

Allas vår älskade Roy Fares - ännu ett mästerligt recept. Det där med fördeg, det är en bra grej. Receptet finns på en mängd sidor, jag hämtade mitt från hans hemsida royfares
Ananas "baked Alaska"

Ananas "baked Alaska"

Ingredienser Portioner. 4 2 ananaser 2 msk smör 1/2 dl mörk rom 1/2 l vaniljglass 1 dl rostad riven kokos 1 krm flingsalt Italiensk maräng 3 dl strösocker 1 dl vatten 4 små äggvitor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Glace au four

Glace au four

Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Superenkel chokladmousse

Superenkel chokladmousse

1. Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Vispa ner nötkräm i hälften av grädden, vänd ner resterande grädde
Yoghurtpannacotta

Yoghurtpannacotta

1. Lägg äpplena i frysen. 2. Blötlägg gelatinet i vatten. Hetta upp grädde och socker i en kastrull. Sockret ska lösas
Vit chokladpanacotta

Vit chokladpanacotta

Pannacotta1. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen
Vanilj

Vanilj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl grädde 1 st gelatinblad 4 msk socker 1 st vaniljstång 1 st limefrukt(er) Köp receptet
Pärondessert med sabayon

Pärondessert med sabayon

Koka upp strösocker, vatten, vin och citronsaft i en kastrull till en sockerlag. Rosta mandelmassa och nötter på en plåt i ugnen vid 200º
Pannacotta med kardemumma

Pannacotta med kardemumma

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kardemumma under omrörning
Crème brulée

Crème brulée

1. Dela vaniljstången på mitten. 2. Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält
Vitchokladmousse med passionsfrukt

Vitchokladmousse med passionsfrukt

Då är årets första arbetsvecka avklarad. Väldigt skönt att det bara var 2 dagar 😀. Eftersom det är fredag tänkte jag att det passar att ge er receptet på en supergod efterrätt