Ingredienser Portioner. 4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skala svartrötterna med en vanlig potatisskalare. Gnid dem med citron så de inte blir mörka. Strimla bitarna i tunnare strimlor och blanda dem med olivolja och lägg i en ugnsfast form
Här serverar jag den kokt med krispiga chorizobitar (inte för stark dock, så att den överröstar svartroten för mycket) och hemmavispad majonnäs med rökt paprikapulver i
Är det någon som har något gott recept eller har tillagat och har något tips att komma med. Har sett svartrot i butik och på menyer på restauranger lite då och då men aldrig smakat
Den gravt underskattade svartroten får här sällskap med krispiga kavringsmulor, nötiga toner av mandel, agavens sötma och den färska salvian som binder ihop alla dessa texturer och smaker
Så kvällens middag som är plommonspäckad fläskkarré med kokta morötter (säsongsråvara) och gräddsky ska få tillbehöret baconlindade svartrotsbukettermed timjan
- Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter. Skala 1 kg svartrötter och skär dem i långa strimlor med hjälp av en osthyvel. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver
Skala en svartrot i taget och skiva i den i kastrullen. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med citron i (annars blir de mörka och fula) Skiva moroten och lök, vit+gul, fräs detta i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.