Potatisbiffar med conditerad äggula och magold ja, gårdagens brunch. Sommaren vinkade hejdå, Vi tog upp båten, tog fram och använde höstjackorna och kröp upp i soffan med tända ljus
Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till. I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
glasburkar med lock. Låt dem gärna stå en stund för att bli av med överflödig vätska. Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett
Lägg över stavarna på en plåt med bakplåtspapper och täck dem noga med ankfett. Servera genast med salt efter smak och varför inte lite hemslagen bearnaisesås – underbart gott som egen rätt eller som tillbehör
Servera och låt gästerna blanda tillbehören medråbiffen efter smak. Börja med tillbehör som ex. ut en liten grop i mitten på köttet så att du kan placera en äggula där utan att den rinner av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.