6 st
ägg 1 st äggula 2 msk smör brynt 2 st ansjovisfiléer hackade 2 msk hackad gräslök kavring 6 st matjessillfil hela 6 st potatis små kokta 60 g löjrom 1 dl gräddfil avrunnen 1 st steklök tunt skivad dillvippor till garnering 2 msk smör brynt
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat
Den numer aromatiska grytan fick stå och sjuda lätt till minst hälften av vattnet hade reducerats och en kvalitativ skumning av ytan gjordes hela tiden med jämna mellanrum för att få bort fett och annat som inte hör hemma i fonden
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Knaperatekt rökt sidfläsk och gärna från Vindelns rökeri är otroligt gott till fiskrätter och blir liksom en extra liten krydddetalj som ger rätten lite lyxkänsla
Potatisen fick behålla skalet på, det blir lite matigare och mer smak då. I alla fall inte när man som jag älskar potatis i så gott som alla smakformer och skepnader
Dela kycklingfiléerna på mitten och låt steka med några minuter. Vi åt dagens pulled chicken med den rostade majssalsan med mynta och pommes eller tortillabröd
När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Rör ihop olja, honung, dijonsenap, vatten, kycklingfond, salt och peppar och tillsätt på plåten. Ta ut kycklingen ur ugnen och pressa över citronsaften från de rostade citronerna
Skala och dela sellerin och en lök i stora bitar. Sila av vätskan i en bunke och ställ åt sidan. Plocka upp lagerbladen och mixa lök och selleri till en puré
Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.