4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Skölj av och skala svartrötterna. ) När svartrötterna gått färdigt torkas de av. Rökskåpet är rekorderligt och ganska tungt, varför jag blev smått förvånad när jag på morgonkvisten hittade skåpet nedanför den bänk där det stått tryggt intill husväggen
Häll över svartrötterna i ett durkslag och skaka bort vattnet. Denna vecka fick vi svartrötter. Jag har ätit det ett par gånger förut – det är faktiskt riktigt gott, och detta recept var inget undantag
Stek tills svartrötterna är gyllenbruna och avsluta med stänka över agavesirapen. Den gravt underskattade svartroten får här sällskap med krispiga kavringsmulor, nötiga toner av mandel, agavens sötma och den färska salvian som binder ihop alla dessa texturer och smaker
Strimla de skalade svartrötterna med potatisskalaren, och vrid dessutom svartroten en aning efter varje drag, för att få ut smala strimlor av hela biten
Stek de strimlade svartrötterna i smör och olja. - Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter. Grovhacka 1/2 dl hasselnötter och rosta dem i en torr, het panna. Skala 1 kg svartrötteroch skär dem i långa strimlor med hjälp av en osthyvel. Strimla 80 g rökt älgkött och stek det knaprigt i smör. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver
salt och vitpeppar. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med citron i (annars blir de mörka och fula) Skiva moroten och lök, vit+gul, fräs detta i smör
Risotto med trattkantareller och glaserade svartrötter. Skär svartrötterna i lagom tunna stavar. I helgen firades födelsedag, nytillskott och syskonträff och därför bjöds det på trerätters
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.