Mousse med tonfisk
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 12 burkar (à 185 g) lätt-tonfisk
  • 11 pkt (120 g/8 st.) djupfrysta fiskstickor med krabbsmak
  • 11 dl finhackad dill, gräslök eller purjo
  • 12 dl majonnäs
  • 1 ca 1/2 dl chilisås (av ketchuptyp)
  • 1 ca 1 tsk citronpeppar
  • 1 Till uppläggning:
  • 11 ask rökta musslor (eller räkor)
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 sallatsblad, dill, citron
  • 14 gelatinblad 2 burkar (à 185 g) lätt-tonfisk 1 pkt (120 g/8 st.) djupfrysta fiskstickor med krabbsmak 1 dl finhackad dill, gräslök eller purjo 2 dl majonnäs ca 1/2 dl chilisås (av ketchuptyp) ca 1 tsk citronpeppar Till uppläggning: 1 ask rökta musslor (eller räkor) finhackad rödlök sallatsblad, dill, citronBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
  • 1 Häll vätskan från tonfisken och låt den rinna av. Kör tonfisk och lätt tinade fiskstickor i mixer eller matberedare.
  • 1 Smält gelatinbladen med vidhängande vatten på svag värme och blanda med den mixade röran. Rör i finhackat kryddgrönt och majonnäs; smaka av med chilisås och citronpeppar.
  • 1 Packa mousse-smeten i en kallvattensköljd ringform (1 liter). Täck över och låt formen stå kallt, minst 5 timmar.
  • 1 Lossa moussen runtom, stjälp upp den och garnera med musslor (eller skalade räkor), rödlök, sallat, dill och citron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.