11 pkt
(120 g/8 st.) djupfrysta fiskstickor med krabbsmak
11 dl
finhackad dill, gräslök eller purjo
12 dl
majonnäs
1 ca
1/2 dl chilisås (av ketchuptyp)
1 ca
1 tsk citronpeppar
1 Till
uppläggning:
11 ask
rökta musslor (eller räkor)
1 finhackad
rödlök
1 sallatsblad,
dill, citron
14 gelatinblad
2 burkar (à 185 g) lätt-tonfisk 1 pkt (120 g/8 st.) djupfrysta fiskstickor med krabbsmak 1 dl finhackad dill, gräslök eller purjo 2 dl majonnäs ca 1/2 dl chilisås (av ketchuptyp) ca 1 tsk citronpeppar Till uppläggning: 1 ask rökta musslor (eller räkor) finhackad rödlök sallatsblad, dill, citronBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
1 Häll
vätskan från tonfisken och låt den rinna av. Kör tonfisk och lätt tinade fiskstickor i mixer eller matberedare.
1 Smält
gelatinbladen med vidhängande vatten på svag värme och blanda med den mixade röran. Rör i finhackat kryddgrönt och majonnäs; smaka av med chilisås och citronpeppar.
1 Packa
mousse-smeten i en kallvattensköljd ringform (1 liter). Täck över och låt formen stå kallt, minst 5 timmar.
1 Lossa
moussen runtom, stjälp upp den och garnera med musslor (eller skalade räkor), rödlök, sallat, dill och citron.
Först ut blev stekt tonfiskmed en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Blanda sedan ihop all nutella med grädden. Du behöver bara 2 ingredienser om man inte räknar med den valfria toppingen för då blir det 3. Spritsa ut i glas, låt stå i kylen nån timma eller 2 och toppa sedan med pistagenötter eller nåt annat gott
Lättlagad och innehållsrik pastarätt medtonfisk. Värm en stekpanna med lite smör och låt de lök, chili, morotsriv och paprikatärningar fräsa på medelvärme under omrörning
Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak
Finfördela tonfiskenmed en gaffel. Vispa tillsammans ingredienserna med lite salt med en mixer stav. I dag efter träningen blev jag sugen på tonfisk, jag använder en tonfisk som ligger i olivolja på glasburk, så otroligt god
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Skär tonfisken i tunna skivor och servera denna tillsammans med salladen och sesamdressing. Vi vill inte ha det för varmt när vi ska blanda det med resten av salladen
Ätit lunch med pappa, efteråt hade jag gjort chokladmousse, vi åt alltid det när vi var små men då var det mormor som vispade ihop mjölk och pulver, nu ska det vara så avancerat, mat var lättare förr
Dessutom är det säkert rena rama mardrömmen för de flesta ungar med en blandning av kokt blomkål, tonfisk, curry, lök och ärter, men det finns ju andra alternativ för dem tills de vill njuta av alla kulinariska höjder som livet har att erbjuda för detta är gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.