När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Risotto med trattkantareller och glaserade svartrötter. Blanda de hackade räkorna med färskost (smaksatt med gräslök eller ramslök), saften av en halv citron samt salt och peppar
För ner dem i grytan med purjolök. Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Köpte med mig ryggbiff hem och rotfrukter till en gratäng. Känn med sticka om gratängen är färdig. Men det är ju så jag vill att det ska vara, inte bara min familj och vänner som ska besöka Annies Stuga
Servera de kokta svartrötternamed sås, knölplättar och färska sugar peas. Första gången kokade jag dom rakt upp och ned och serverade med smör, citron, svartpeppar och flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.