Fördela svartrötterna på tallrikar. Toppa med rom. Skala svartrötterna och dela dem i 810 cm långa bitar. 500 g svartrötter. 1 dl löjrom eller röd stenbitsrom
4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Skala svartrötternamed en vanlig potatisskalare. Gnid dem med citron så de inte blir mörka. Strimla bitarna i tunnare strimlor och blanda dem med olivolja och lägg i en ugnsfast form
Servera de kokta svartrötternamed sås, knölplättar och färska sugar peas. Första gången kokade jag dom rakt upp och ned och serverade med smör, citron, svartpeppar och flingsalt
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Lägg på svartrötterna, ringla över en god olivolja och riv på rikligt med parmesan. Förra veckan köpte jag en förpackning med ekologisk svartrot utan att veta vad jag skulle göra med den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.