Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta med indiska smaker. Jag har funderat en del på de där färdiga burkarna med indiska såser ett tag men aldrig provat förrän idag
Blanda ihop alla ingridienser till köttbullarna och forma till stora köttbullar. börja med att röra ut mjölet och kryddorna i grädden och häll därefter på tomaterna, koka upp och lägg i köttbullarna och låt koka i några minuter
Indiskaköttbullar med koriander. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiskaköttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Det blir indiskaköttbullar i smakrik sås, toppat med pistagenötter och en frisk gurksallad därtill. Servera slutligen de färdiga köttbullarna med basmatiris
Lägg köttbullarna i en smord eldfast form. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Arbeta samman alla ingredienserna utom sesamfröna till en smidig färs
Förra veckan lagade jag för första gången Indiskalammköttbullar, de blev så fantastiskt goda. Igår fyllde min storasyster år och jag bjöd över hela familjen till henne som surprise och lagade köttbullarna igen, den här gången på nötfärs, även de blev goda men lamm var godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.