indian

indian

Masoor Dal – het linsgryta (vegan)

Masoor Dal – het linsgryta (vegan)

Nilla's Kitchen. Ofta är det de allra enklaste rätterna som är godast. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Sötpotatis och laxgryta á India

Sötpotatis och laxgryta á India

Hejsvejs. Har ägnat dagen åt plugg inför morgondagens stora prov men ar även hunnit med äta käka frukost, lunchat ute, det blev en salig blandning av bakpotatis, räkröra och sushi, haha konstig mix, jag vet

Pakistani dhal

Jag vet inte om detta är ett pakistanskt recept, men det går under det namnet i den här familjen. Jag har fått receptet av en tjej jag lärt känna på internet sedan flera år tillbaka
Pakistanskt bröd

Pakistanskt bröd

26 Jun. 11. 58. Twitter. Facebook. Pakistanskt bröd. 0kommentarer. Förra veckan var jag och hälsade på min vän Matilda
Indiska saffranskakor med kardemumma och pistage

Indiska saffranskakor med kardemumma och pistage

Här kommer min absoluta favvo bland förra årets kakor. En riktigt kryddig kaka med massa smak av saffran och kardemumma, jag älskar indisk mat och riktigt känner hur indiskt det smakar
Dhal med tomat och koriander

Dhal med tomat och koriander

Vi äter vegetarisk mat varje tisdag, och den här veckan blev det en mycket god dhal (indisk gryta) med röda linser, körsbärstomater och härliga kryddor
Chapati

Chapati

Chapati. 17 april 2016 @ 11. 30. Recept Chapati (ca 15 st). 4 dl vetemjöl. 1,5 dl vatten. Gör så här. 1) Blanda ihop mjöl och vatten till en mjuk deg
Indiska såser

Indiska såser

Foto. Johannes Wätterbäck. De här två såserna, en varm och en kall är helt underbara till röbets och blomkålsbollar
Godaste naanbrödet, tro mig..

Godaste naanbrödet, tro mig..

7 Maj 2016. Indiskt. Godaste naanbrödet, tro mig. Bästa receptet på naanbröd, tycker jag i alla fall. ) Och jag har gått igenom en drööööös med recept
Sötsur Dal (Linscurry) - Khatti meethi dal

Sötsur Dal (Linscurry) - Khatti meethi dal

14 Juli 2016. Indiskt,. Vegetariskt. Sötsur Dal (Linscurry) - Khatti meethi dal. Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på
Chicken Vindaloo

Chicken Vindaloo

Chicken Vindaloo 1 gul lök3 Kycklingbröst 2 msk Curry blandning (Curry. )4 cm Ingefära5 klyftor Vitlök3 (Minst
Biryani (Birijani) och lite tips på hur man kokar basmatiris

Biryani (Birijani) och lite tips på hur man kokar basmatiris

Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Butter chicken tandoori

Butter chicken tandoori

Tandoori kyckling. lägg alla ingredienser för marinaden utom oljan i en skål och blanda väl. Täck kycklingen med marinaden och ställ i kylskåp i 3 timmar eller över natten
Malai Kofta

Malai Kofta

Many readers apparently long for more Indian dishes and sure, we often eat Indian food at home. I will try to deliver more Indian food I promise
Indiska köttbullar

Indiska köttbullar

Det är kul att piffa upp köttfärsen ibland och testa andra smaksättningar. Jag fick idén från en artikel i Fitness magazine som bjöd på indiska recept
Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Chapati. Det här behövs till 8 bröd. 4 dl vetemjöl. 2 krm salt. ca 2 dl vatten, 37°. rapsolja. Gör så här. Mät upp mjölet i en skål och tillsätt salt
Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
Kheer - Indisk risdessert

Kheer - Indisk risdessert

Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om
Winets äkta Indiskt naanbröd

Winets äkta Indiskt naanbröd

I en stor bunke, smält jästen med det varma vattnet. Låt stå ca 10 min, till det är väl blandat. Rör ner resten av socker, mjölk (yoghurt), ägg, salt och tillräckligt med mjöl att göra en mjuk deg
Keema Matar (Indisk curry)

Keema Matar (Indisk curry)

Värm rapsoljan i en stekpanna och lägg i den hackade chilin samt lagerbladen. Rör runt en dryg halvminut och häll i löken och fräs tills den är gyllenbrun