Här kommer receptet på den goda glassen som vi åt i fredags. Perfekt när man kan förbereda i tid. Jennie frös den i gladpack klädda portionsformar, så det var bara att stjälpa ut och servera med färsk frukt och nötter
Gillar ni indiskmat. Basmatiris passar bra till. Men nu blev det en indisk curry som är vegetarisk. Så gillar ni vegetariskt, indiskt och smakrikt så tycker jag absolut ni ska göra denna
Paneer, som ni fick recept på i ett tidigare inlägg, är en indisk ost som går att steka. Det går säkert alldeles utmärkt att servera den till annan mat också, men jag tycker att just de här smakerna passar så bra ihop
Ghee lämpar sig väl till mat som ska lagas på hög värme eftersom det inte får någon bränd bismak. Ghee är en indisk variant av skirat smör och är 100% smörfett och har en nötaktig smak
Jag är väldigt förtjust i indiskmat, men det blir inte så ofta vi äter det. Rör ner matyoghurt. Strö över korianderbladen och servera med mango chutney, naanbröd och basmatiris
En ljusets högtid då det i alla indiska hem tänds ljus, släkt och vänner besöks och naturligtvis bjuds det på god indiskmat och en hel drös med sötsaker
Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Dagens middag spontanbestämdes under veckans mathandling. Jag fick nämligen syn på en indisk grytbas med smak av vindaloo från Santa Maria som jag tyckte lät spännande
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna