Med fördel använder du potatis som är kokt i förväg så slipper du råsteka klyftorna i en halv evighet, det är mitt bästa tips när det gäller den här rätten som känns fräsch och nyttig, trots stekt potatis om du inte använder färdigkokt
Finhacka lökenoch stek den på medelvärme. Serveras med ny kokt basmati ris. I densydindiskamaten använder man oftast lök ochen masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från densvenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) ochden kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Krydda lökenmed chilipulver och spiskummin. Garnera med korianderkvistar och servera. Blanda samman tandooripasta och matlagningsyoghurt och häll blandningen över kycklingen
Ät i små bitar med té eller efter en måltid, passar jättebra medsvenska bär som hallon och blåbär. Traditionellt plattar man ut kakan och skär i fyrkantiga bitar, men jag gillar att göra en rund liten kaka istället
Related PostsKyckling pajGuldkant på Vardagen- ÄppelmuffinsKärleksmums med lakrits till FarEn perfekt enkel lunch – Proteinsmoothie med Mango och AnanasTacopaj en härlig fredagKey Lime Pie Smoothie
Ta upp sillbitarna ur lagenoch låt de rinna av medan du rör ihop följande. En gott alternativ till sillbordet som helst avnjutes med ett gott knäckebröd
Dekorera eventuelltävenmeden bit mörk choklad. Blanda ner vaniljsocker ochyoghurten. Vispa grädden. Klicka ut gräddblandningenoch strö över hackad mandel
Vi penslade grönsakerna meden supergod enkel grillolja smaksatt med sambal oelek och honung. Till grönsakerna käkade vi ugnsstekt färskpotatis (från vårt eget trädgårdsland) ochen smarrig kall sås med vitlök och sambal (se recept nedan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.