Min indiska linsgryta med spenat och sötpotatis. Kombinationen linser och fullkornsris ger fullvärdigt protein, dvs är likvärdigt med animaliskt protein
Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Vill man laga indisk mat, men inte behöva köpa hem en massa specialprodukter, så är den här gratängen ett alternativ
Precis som jag skrivit i ett annat inlägg med recept på en liknande curry men då med aubergine är indiska curries sällan särskilt fotogénique, men oj så goda de är
Sötpotatis och aprikoser har jag tidigare kombinerat i en röra som jag serverade till kyckling som stektes med en läcker indisk-inspirerad kryddblandning, som går igen lite här i kryddblandingen till stekningen av köttet
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Bryn färsen tillsammans med den hackade löken, krydda med grillkrydda. Köttfärsgratäng. Klä utsidan och undersidan, på en springform med avtagbarkant, med ugnsfolie
Igår blev det en variant med köttfärs. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, peppar, paprika och en skvätt krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.