Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel. Vi serverade grytan med enbart naan-bröd men ris och bröd skulle också suttit fint
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök ochspenat
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Lägg i en kastrull tillsammans med alla ingredienser utom spenaten. Vänd till sist ned spenaten. Lägg lökblandningen tillsammans med chilin i en bunke och mixa till en slät massa med en stavmixer
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
Lägg i en kastrull tillsammans med alla ingredienser utom spenaten. Vänd till sist ned spenaten. Lägg lökblandningen tillsammans med chilin i en bunke och mixa till en slät massa med en stavmixer
Skölj spenatenoch blanda i grytan. Servera linsgrytanmed blomkål och naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Blanda vetemjölet med bikarbonaten och salt. Servera gärna med pannbröd. Grytan smakade nästan bättre dagen efter den lagades, så gör den idag och ät den i morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.