Indisk madras curry med sötpotatis och linser
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vitlök
  • 1 ingefära, färsk
  • 1 gul lök, stor
  • 1 chili
  • 1 olja
  • 1 sötpotatisar
  • 1 röda linser
  • 1 tomater, krossade
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 spenat
  • 1 gurkmeja
  • 1 korianderfrön
  • 1 spiskummin
  • 1 garam masala
  • 1 chiliflakes1. Börja med kryddblandningen: Blanda alla kryddor i en liten skål.2. Skala vitlök, ingefära och lök. Skär dem i grova bitar. Skiva chilin. Lägg lökblandningen tillsammans med chilin i en bunke och mixa till en slät massa med en stavmixer.3. Fräs lökblandningen i olja ca 2 minuter. Tillsätt sedan kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter.4. Skala sötpotatis och skär dem i grova bitar, ca 3x3 cm. 5. Lägg i en kastrull tillsammans med alla ingredienser utom spenaten. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. 6. Vänd till sist ned spenaten. Smaklig måltid!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.