Hacka vitlök och chili fint. Tillsätt vitlök, chili, rismjöl, kikärtsmjöl och lite vatten. Doppa buketterna i smeten och fritera i het olja, ca 170°, tills de är gyllenbruna
½ msk curry. Den här grytan har en indisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den. Servera med ris, chutney och raita, Naanbröd smakar också gott till
Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Lägg därefter alltsammans i en kastrull och häll över grädden, vatten och garam marsala pulvret ochcurrypulver
indiskcurry. Krydda på med gurkmeja, currypulver eller currypastaoch chilipulver. Vad jag lyckats lista ut skall det indiska namnet på den här raringen vara – Palak dal shorva – men vi kallar den mest indisk linsgryta…
Jag gillar att tänja på gränserna och prova på tekniker jag aldrig använt mig av tidigare, och att testa på ingredienser och kombinationer som jag aldrig ens funderat över skulle kunna fungera - och det var därför jag idag gjorde indiskt
Fågel medindiska smaker. Efter vår svenska husmanskost och traditionell, turkisk mat ligger det indiska köket på en god tredje plats bland världens godaste mat, enligt min åsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.