Lite variation till lasagne eller köttfärssås och en perfekt rätt att förbereda då de antingen passar bra att ha färdig i kylen och ta fram en dag efter jobbet eller att du förberett den stekta köttfärsen och har i kylen och en bunke med rå skalad potatis i vatten
Krydda med salt och peppar. Bryn tillsammans med köttfärsen i lite matfett i en stekpanna. Hacka tomaterna, riv morötterna grovt, skiva palsternackan och dela broccolin i mindre bitar
Servera med en fräsch sallad, jag rekommenderar romansallad, paprika, gurka, majs och solrosfrön. =)Rätten är GI-inspirerad med mycket grönsaker och ingen pasta eller potatis, tillbehör är en fräsch sallad istället
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar. J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Smaka av med salt, peppar och valfria kryddor. Känn med en provsticka på squashen när den är klar. Även om vi försöker plocka squashen så ofta vi hinner så växer de så otroligt fort att de bara blir större och större
Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund
Tillsätt tomater, buljongtärning, tomatpuré, örtkryddor ochpaprikapulver. I alla fall så hade jag planerat pastagratäng (lasagne från början men blev sugen på att göra med vanlig pasta istället) och den blev urgod
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.