Indisk linsgryta med sötpotatis
Alwayshungry
Alwayshungry

Indisk linsgryta med sötpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st. stor gul lök
  • 2-3 st. vitlöksklyftor
  • 1 dl linser (jag hade gröna)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljong i 2 dl varmt vatten
  • 1 st. zucchini
  • 1 st. stor morot
  • 2 st. små rödbetor
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 pkt blandade bönor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk agavesirap
  • 1 msk fem kryddor (innehåller: kryddnejlika, svartpeppar, ingefära, kardemumma och kanel)
  • 1 tsk spiskummin
  • salt, peppar eftersmak
  • 2 st. sötpotatisar
  • Olja
  • Kanel och salt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 215 grader.

    2. Skala och tärna sötpotatisarna i 1x1 cm kuber och lägg i en ugnsform med valfri olja. Strö över kanel och blanda runt. Sätt in i ugnen i 30 minuter (rör om efter halva tiden). Salta potatisen i efterhand.

    3. Hacka upp en gul lök och vitlöken och stek i en gryta i lite olja.

    4. Skölj linserna ordentligt i kallt vatten och häll i dem och tomatpurén i grytan och stek en stund på medelvärme. Blanda ut buljongen med vattnet och slå över linserna. Låt puttra i 5 minuter.

    5. Skala och hacka under tiden upp morot och rödbetor samt dela upp zucchinin i lika stora bitar. Häll i grönsakerna i grytan och blanda runt. Häll även över krossade tomater, äppelcidervinäger, agavesirap och kryddorna. Låt koka i cirka 10 minuter.

    6. Skölj bönorna och låt dem puttra med i grytan de sista 5 minuterna. Smaka av grytan, behövs mer salt? mer syra (äppelcidervinäger)? mer sötma (agave)? Inte? Perfekt! Lägg upp babyspenat, rödkål toppat med sriracha och citronjuice och fetaost i en skål och lägg sedan på önskad mängd sötpotatis och gryta. Mums!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.