Blanda samman den pressade vitlöken och grovhackade rosmarinen i en skål tillsammans med olivoljan. Smaker som verkligen passar till lamm är citron, rosmarin, timjan och fetaost
Blanda marinaden och lägg i tillsammans med dina lammracks i en påsen. Tog upp ett gäng hela lammracks samt en bit entrecoté på ben ur frysen inför att goda vänner skulle komma på besök
Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Igår när vi åt grekisk mat på sjukhuset så fick vi med varma grönsaker istället för pommes frites och det var så gott så det blev en variant på det idag till köttet
Grillad röding med smak av citrusPortioner. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt. Vänd ner gräslöken, smaka av med salt och vitpeppar
Krydda med rosmarin eller valfria franska örter. Bra tillbehör är baconlindade sparrisar och potatis som du slantat upp, tillsammans med vitlök, olivolja, rosmarin och ett par kryddmått salt
Gnid in lammracksenmed salt och pepparmix. Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida Servera lammracksmed de smörkokta lökarna. 8 lammracks. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lammracks ½ tsk salt 1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar 150 g grön böna 100 g Arla® Svenskt Smör 8 steklökar 8 vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk persilja rivet skal av ½ citroner
Börja med marinaden. Pensla steken med marinaden. Servera gärna med tzatziki. Blanda olivolja, svartpeppar, oregano, pressad citron samt skivade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.